4. Festival celostnega zdravja vabi na delavnice tudi naše najmlajše, saj organizatorji verjamejo, da je skrb za dobro počutje najbolj učinkovita, ko postane način življenja. Zgodnji pozitivni vzorci so najboljša naložba za prihodnost.
 
Tibetančki za otroke, delavnica
Anja Papuga
Sproščanje ob zgodbi Potovanje v naravo, igre za razgibavanje, osredotočenje in sprostitev (tibetančki za otroke), pogovor o pomenu sprostitve v vsakdanjem življenju, izdelava mandal.
Cilji delavnice: učenje tehnik sproščanja, razvijanje ustvarjalnosti, otrok spoznava, da mu sproščanje in telesne vaje pomagajo ohranjati zdravje.
Delavnica je primerna za otroke od 5. leta naprej.  Otroci naj bodo oblečeni v športna oblačila. S seboj naj prinesejo copate.
SO, 3. februarja, ob 11. uri, dvorana M3+4, prosti vstop (število mest je omejeno)
 
Družinska joga, delavnica
Špela Voje
Družinska joga je zabava! Čudovita vadba, pri kateri skozi gibanje in sodelovanje poglabljamo vezi z družinskimi člani. Veliko igre bo in smeha, poleg tega pa se boste naučili še kaj novega.
Dandanes se nam pogosto zgodi, da smo zaradi obveznosti, skrbi in pomanjkanja časa redkokdaj res popolnoma zbrani v trenutku. Namen družinske joge je prav to: povezati se z ljudmi, ki nam pomenijo največ. Z našo družino. Na družinsko jogo lahko pride družina v kakršnikoli obliki: oče in mama z otroki, oče in trije otroci, babica in dedek z vnuki, teta in njeni nečaki, brat in sestra ...
Program je sestavljen za otroke od 3. do 11. leta, ki jih na vadbi aktivno spremlja vsaj ena odrasla oseba. Vsi sodelujoči naj bodo v udobnih oblačilih. Delavnica traja 60 minut.
NE, 4. februarja, ob 10.30, dvorana M1, prosti vstop (število mest je omejeno)
                                
Otroška joga, delavnica
Anina Peric
Joga za otroke je netekmovalna oblika telesne aktivnosti, pri kateri je velik poudarek na tem, da se otrok počuti kot del skupine in gradi pozitivno samopodobo. Predstavlja odlično protiutež (pre)polnim urnikom otrok, vpliva na večjo zbranost v vrtcu in šoli ter se jim pomaga umiriti, kadar to potrebujejo. Poleg sproščanja pa otroci na otroški jogi skozi igro in jogijske položaje izboljšujejo tudi gibljivost, moč, ravnotežje in koordinacijo. Vse to seveda spoznavajo zabavno. Pripovedujemo pravljice, spodbujamo njihovo ustvarjalnost, pogovarjamo se o živalih, različnih krajih po svetu, v vadbo vključujemo glasbo, ples in veliko različnih pripomočkov.
Delavnica otroške joge traja 60 min (15 min izdelava blazinice za oči + 45 min vadba). Program je sestavljen za otroke od 4. do 11. leta. Oblečeni naj bodo v udobna oblačila.
NE, 4. februarja, ob 12. uri, dvorana M1, prosti vstop (število mest je omejeno)

Knedl
Knedl je šaljiva in poučna gledališka igra o pomenu zdrave prehrane in čarobnosti kuhanja. Namenjena je predvsem otrokom, zagotovo pa bo zanimiva tudi za odrasle.
Knedl je dobrodušen kuhar, ki iz preprostega opravila, kot je kuhanje, naredi takšne čire čare, da je veselje: kuha, čara, poje, pleše, se igra s škratom Bobkom, premaguje velikane, potuje s hrano po telesu ter na splošno počenja zanimive in hecne reči, vmes pa pokaže še nekaj neverjetnih kuharskih trikov in pove, zakaj je pomembno, da jemo čim manj tovarniško predelane hrane in sladkorja, ter nakaže, da gresta tudi zelenjava in sadje lahko silno v slast.
Režija: Matjaž Latin
Igra: Danilo Ivanuša
Produkcija: DrMr; koprodukcija: Narodni dom Maribor, Studio Cepelin
NE, 4. februarja, ob 17. uri, odprti oder, Drugo preddverje, prosti vstop