Narava nam je že od nekdaj dajala vse osnovno za preživetje: zatočišče, hrano, gradbeni material, k njej pa smo se zatekli tudi, ko smo želeli ublažiti nešteto zdravstvenih tegob. Nekoč smo znali nabirati in uporabljati številne rastline, jih pripraviti v loncu ali pa za zdravilni zvarek – od koder beseda medicina pravzaprav izvira. To pradavno znanje, obogateno z novimi spoznanji, je tudi danes še kako dobrodošlo.

Z razstavo želimo predstaviti bogato naravno lekarno, ki nam dobro služi, da za vsak prehlad in kašelj ni potrebno iskati pomoč pri zdravniku. V času Festivala, vas v soboto, 3. in nedeljo, 4. februarja, ob 10. in 17. uri, pod vodstvom Sabine Grošelj, vabimo na ogled razstave Skrivnostne moči zdravilnih zeli. Predstavila bo najpogostejše in najpomembnejše zdravilne rastline in začimbe, pravilno nabiranje, sušenje in pripravo ter terapevtsko rabo določenih rastlin. Ogled traja 90 minut.

 

Sabina Grošelj, prof. je zeliščarica, infopatinja terapevtka, praktikantka Tesla metamorfoze, zdravilka v pripravi.

V Srcu Slovenije, na travniku v Osredkah v občini Dol pri Ljubljani, je zasnovala Vrt zdravilnih rastlin, ki pokriva 1000 m2 ekološko obdelanih površin in daje dom tristo različnim vrstam zdravilnih rastlin. Te nabira na višku njihovih zdravilnih moči in jih ujame v čajnih mešanicah, oljnih izvlečkih, v mazilih, milih in začimbnih mešanicah.

{rss uri=http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/110058394792062521192/albumid/6515293272560835457?alt=rss&kind=photo&hl=en_US&imgmax=800}